Стави

НачалоСтави

флексофитол стави

 

 

Ставите стават по-чувствителни с възрастта.

С течение на времето хрущялната тъкан става все по-тънка и губи своята гъвкавост. Първите признаци на това обикновено се появяват в носещите стави: коленете, бедрата и др. Гърбът, ръцете и лактите също са особено засегнати области.

Това явление засяга главно хора над 65 години, но все повече млади хора изпитват подобни проблеми, което е свързано с начина им на живот.

Ставните проблеми може да имат по-ранна еволюция при спортисти и хора, които имат особено напрегната или натоварена физическа работа.

Фактори като фамилна обремененост, наднормено тегло или предишен инцидент (фрактури, травми и др.) също могат да играят роля.

В напреднал етап движенията стават трудни, създава се дискомфорт и възниква скованост. Дори и нормални ежедневни дейности могат да станат трудни – да завържете обувките си, да ходите, да се обличате…

 

Какво можете да направите?

Поддържането на ставите в добро здраве изисква много и различни подходи. Някои лечебни растения, като куркумата, могат да бъдат използвани за поддържане гъвкавостта и здравето на ставите.

Попитайте Вашия лекар или фармацевт за ползите от куркумата върху здравето на Вашите стави.