Куркума

НачалоКуркума

Куркума: натурална суперхрана

Куркумата е много популярна подправка в азиатската кухня, но също широко използвана като лечебно растение в традиционната индийска и китайска медицина. Наскоро и западният свят започна да разпознава куркумата като лечебно средство, поради редицата й благоприятни ефекти върху здравето.

Много проучвания доказват полезните свойства на куркумина (активното вещество на куркумата) върху възпалението, ставната чувствителност и подвижност.

Антиоксидантна и противовъзпалителна активност

Поради мощната си антиоксидантна и противовъзпалителна активност, куркуминът действа в „сърцето“ на ставната чувствителност. Той допринася за по-добрата подвижност на ставите, мускулите и сухожилията, и защитава ставния хрущял. Няколко проучвания доказват благоприятния ефект на куркумина при възстановяване на мускулите след интензивни тренировки и спортни травми. Още повече, че куркуминът предпазва от загуба на мускулна маса.

Безопасна и ефикасна алтернатива

Като естествена алтернатива на противовъзпалителните лекарства, куркумата е безопасна за употреба и няма сериозни странични ефекти. Може да се приема дълъг период от време без оплаквания от стомашно-чревния тракт.

Не всички продукти с куркума са еднакви!

Стандартните екстракти от куркума имат нищожна усвояемост от организма. Добавянето на куркумата като подправка към храната също няма да достави достатъчно количество от ценните й вещества.

Необходима е специална технология, която да направи куркумина, активната съставка на куркумата, по-усвоима от организма.

Flexofytol® (Флексофитол)

Flexofytol® е иновативен продукт, съдържащ био-оптимизиран екстракт от куркума. Процесът на био-оптимизация увеличава усвояемостта на куркумина с 2700 пъти спрямо стандартен екстракт от куркума. Био-оптимизираният екстракт дава максимална усвояемост на куркумина, което Ви позволява да се възползвате максимално от неговите благоприятни свойства.

Flexofytol® е подходящ за млади и възрастни пациенти с проблеми в ставите, спортисти и хора, които подлагат ставите и мускулите си на интензивно натоварване.